Kävin tänään aamulla esiintymässä Ruokolahdella lasten ja nuorten taide- ja kuttuuritapahtuman avajaisissa. Esitykseni jälkeen minua arvioi teatteriesityksiä arvioiva raati. Arvio oli puoliksi leikkimielinen kevennys ennen päivän esityksiä. Raadin kommenteista jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen kaksi kommenttia: yleisökontaktini oli kuulemma hyvä ja se, että olen hieman liian vanha kisailemaan ala- ja yläasteikäisille tarkoitetuissa kisoissa, olen kuulemma valmis aikuisille tarkoitettuihin kisoihin.

Tämäpä sattui sopivasti, sillä ilmoittauduin alkuviikosta viihdetaiteiden SM-kilpailuun. Kisat järjestetään joka toinen vuosi Kouvolan Taikapäivien yhteydessä ja voittaja saa viihdetaiteilijoiden Suomen mestari- tittelin. Päätin osallistua tulishowllani kisaan, se on juuri sopivan mittainen, sillä kilpailuohjelma saa kestää enintään 15 minuuttia.

Jos kilpailut menevät kuten aikaisempina vuosina, on ohjelma seuraavanlainen: kilpailijat jaetaan kahteen alkusarjaan, joista kummastakin pääsee x määrä kilpailijoita finaaliin. Finaaleissa on noin 8 kilpailijaa joista raati sitten valitsee 3 parasta.

On hyvin vaikea arvioida miten tulen mahdollisesti sijoittumaan, mutta aikaisempia kisoja ajatellen sijoittuminen kärkikolmikkoonkaan ei ole mahdotonta. Tämä on tietysti oma näkemykseni asiasta, tuomarit voivat nähdä asian toisin.

Tällä hetkellä harjoittelen esitystäni kuntoon kisaa varten, esitys on sinällään ihan valmis kokonaisuus, koska olen esittänyt sitä jo vuosia, mutta nyt on hyvä syy (=deadline) viilata sitä vielä hieman paremmaksi ja lisäillä muutamia uusia temppuja ohjelmaan. Kohta taas reenaamaan.

Mielestäni suomalaisilla urheilijolla on liian vaatimatton asenne omaan tekemiseen "parhaani teen ja katotaan mihin riittää". Paskat, miulle riittää vain voitto!