Ensi viikonloppuna kokoontuvat taikurit viettämään pääsiäistä Kouvolaan, taikapäivien merkeissä. Taikapäivät ovat Suomen taika skenen suurin vuosittainen tapahtuma. Joka toinen vuosi ne ovat kesällä ja ovat suunnattu enemmän suurelle yleisölle. Joka toinen vuosi taikapäivät pidetään pääsiäisenä, silloin on ohjelma suunnattu enemmän taikureille.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kouvolaan saapuu luennoimaan ja esiintymään useita maailman huippu taikureita. Paikalla saapuu myös suuri osa Suomen ammattilaisista ja taikaharrastajista. Eli luvassa on todella taikuuden täyteinen kolmipäiväinen.

 

Kahtena edellisenä kertana en ole odottanut taikapäivien ohjelmallista antia enää niin suurella innolla kuin taikaharrastuksen alkuaikoina. Odotus on kohdistunut enemmänkin taikaystävien ja kolleegoiden tapaamiseen. Syynä tähän on ollut se että osa luennoitsijoista on ollut sellaisia jotka olen nähnyt jo aikaisemmin tai se että aihe ei ole ollut minua kiinnostava (esim. korttitaikuus).

 

Tänä vuonna asiat ovat toisin, luennoitsijoiden joukossa on useita minua kiinnostavia Suomessa ennen näkemättömiä nimiä. Odotan innolla erityisesti Charlie Fryen esityksiä ja luentoja. Hän yhdistää esityksessään taikuutta ja jonglöörausta..

 

Maanantai iltana tulen olemaan väsynyt, taikuudella kyllästetty ja treeni intoa täynnä. Odotan malttamattomana uusia ideoita, maailman luokan esityksiä ja erityisesti ympäri Suomea paikalle saapuneita ystäviä.