Pikkujouluaika on parasta sesonkia taikureille ja useille muillekin esiintyjille. Samalla se on myös vuoden stressaavinta aikaa. Tuntuu, että on koko ajan keikalla tai autossa menossa tai tulossa keikalta.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tunnistan työuupumuksen merkit itsestäni helposti. Olen koko ajan väsynyt ja nukkumaan käydessäni en saa unta. Olen myös epäsosiaalinen eikä työteho ole paras mahdollinen (hämmästyttävän iso osa taikurin työstä on tietokoneen ääressä istumista, laskujen kirjoittelua, nettisivujen päivitystä, asiakasrekisterin ylläpitoa jne.).

 

Jos työtahti olisi tällainen läpi vuoden, olisin burn out -lomalla ennen vappua. Kun tietää, että tämä on sesonkia, niin keikat jaksaa tehdä hyvällä sykkeellä. Varsinkin kun tietää kokemuksesta, että tammi- helmikuussa ei ole juurikaan keikkoja. Silloin on esiintyjien kesäloma.

 

Paras sesonki alkaa olla ohi ja jäljellä on enää muutama pikkujoulukeikka. Pieni kiri vielä, ja palkintona loppusuoran päässä siintää ansaittu joululoma ja lomamatka Brasiliaan! Siellä ei kännykkää pidetä päällä, ainoa keskittymistä vaativa asia olkoot palamisen välttäminen.