Tulin eilen kotiin Brasiliasta, eilinen meni tavaroita purkaessa ja pyykkiä pestessä. Lomaltapaluustressin välttämiseksi olen tänään tyytynyt vain katselemaan työkaluja, huomenna alan jo varovasti koskettelemaan niitä, ehkäpä vastaan vaikka johonkin sähköposteista.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Brasilian matka oli melko erilainen kuin odotin. Olimme kaverini kanssa suunnitelleet kiertävämme ympäri Brasiliaa lentämällä, käyttäen hotelliamme vain ajoittaisena tukikohtana. Tämä ei valitettavasti onnistunut koska lennot toivomiimme kohteisiin oli buukattu täyteen. Tästä syystä tyydyimme kiertelemään lähialuetta.

 

Tämän olisi voinut välttää paremmalla ennakkosuunnittelulla, mutta se ei kuulu tapoihin, seikkailun tuntu puuttuu täysin ja lisäksi olisimme ennalta suunnitellun aikataulun orjia.

 

Sen sijasta että olisimme juosseet kaksi viikkoa ympäri Brasiliaa, nukkuneet lentokoneissa, busseissa ja bussiasemilla ja tulleet kotiin väsyneempinä kuin lähtiessä, teimme pari kahden päivän retkeä ja lopun aikaa lepäilimme. Nyt olemme hyvin syöneitä ja nukkuneita, valmiita taas arkisiin askareisiin.

 

Reissaaminen on hienoa, mutta kyllä on hienoa palata kotiin omiin tuttuihin ympyröihin, nähdä tyttöystävää, kavereita ja saada suomalaista ruokaa (olen kohta syönyt jo kokonaisen pussillisen ruispaloja).

 

-matkailussa parasta on kotiinpaluu-

Tarkempia matkakertomuksia myöhemmin.