<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kävin viime lauantaina yhdessä imatralaisen taikurikollegani kanssa tapaamassa muita taikureita Hämeenlinnassa. Näissä tapahtumissa vaihdamme ajatuksia taikuudesta, opetamme toisillemme temppuja ja nautimme hyvästä seurasta ja juomasta.

 

Itselleni tärkeintä näissä tapahtumissa on ajatusten ja ideoiden vaihto. Esiintymisestä ja taikuuden viihteellisyydestä voi puhua useimpien ihmisten kanssa, taikuuden salaisuuksista ja teoriasta vain toisten taikureiden kanssa.

 

Vain toisen maagikon kanssa voi keskustellä jonkin tietyn rutiinin off beat- hetkistä, rytmistä tai missdirectionista. Jos termit selittäisi jollekin taikuruudesta tietämättömälle, hän ymmärtäisi mistä puhumme, mutta pitäisi sitä todennäköisesti pilkunviilauksena. Mielestäni yksityiskohdat ratkaisevat.

 

Lisäksi on hienoa huijata toisia taikureita tempuilla. Moni luulis,i että se vaatii vaikeampia temppuja kuin "tavisten" huijaaminen, mutta aina ei ole niin. Yleensä taikurit odottavat jotain megateknistä ja uskomatonta oivallusta vaativaa temppua ja menevät halpaan, kun esittää tempun mikki hiiren taikakirjan sivulta 14.

 

Tästäkin syystä on hyvä tavata muita taikureita aika ajoin, sillä joskus huomaa, että alkaa ajatella asioita liian monimutkaisesti ja sorruttua liialliseen kikkailuun. Pieni herätys aina silloin tällöin ei ole pahitteeksi.

 

K.I.S.S