<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Torstaiaamuna 7.35 lähtee lentoni Sveitsiin, olen menossa hiihtopummi-Artun luokse visiitille. Sen lisäksi, että Arttu majoittaa minut luokseen, on hän järjestänyt minulle esiintymisen Pubiin, jossa hän työskentelee, ja välinevuokraus on myös neuvoteltu valmiiksi pientä vaihtokauppaa vastaan. Näillä järjestelyillä matkakustannukset ovat melko pienet, toivottavasti.

 

Brasilian matkan jälkeen juttelin erään tutun kanssa matkustamisesta, hän sanoi "olishan se kiva matkustaa, mutta ku se on niin kallista. Aina vaan miettii että mitä silläkin rahalla sais". Niinpä, itse harkitsin taulutv:n hankintaa, halvimmat maksavat noin 800 € ja kunnollista alkaa saamaan 1500 €:n hintaan.

 

Aloin miettiä, mihin tuollaisilla rahasummilla pääsee. 800:lla eurolla reissaa Euroopassa reilun viikon, 1500:lla eurolla pääsee kahdeksi viikoksi Thaimaaseen tai Brasiliaan, Euroopassa sillä voi reilata jopa kuukauden. Jäi taulutv:t ostamatta. Elämä on valintoja.

 

Hyvän ystäväni ja reissukaverini Mambon kanssa olemme usein keskusteleet rahojen käytöstä. Mambo totesi kerran: "Muistanko mie vanhana pappana kiikkustuolissa sen, et miten miul oli hieno taulutv sillon parikymppisenä, vai sen et miten myö nukuttiin yö Zagrebissa puistossa bussiaseman takana".
Aika pitkä lause, muuten varsin harvasanaiselta kaverilta, mutta silti ehdottoman totta.