Viikonloppuna oli Imatralla aurinkoinen ja lähes kesäinen keli. Lauantaina juhlittiin Imatra Expressin ja kävelykadun avajaisia. Lauantaiaamuni alkoi sillä, että ajelin käsikarvani pois kyynärvarsista - pieni mutta tarpeellinen ammatin vaatima toimenpide.

Sheivailun jälkeen aloin valmistautua kevään ensimmäistä tulishowta varten, joka oli ohjelmassa Kesäkadun avajaisissa ennen Beats ´n'Stylesin keikkaa.

 

Kotona valmistaudun huolella. Tarkistan, että kaikki välineet ovat kunnossa, valmistan uudet nielemissoihdut ja tarkistan, että kaasusytyttimessä on riittävästi butaania.

Kun kaikki on valmista, pakkaan kamat autoon ja off we go.

 

Esiintymispaikalla teen viimeiset valmistelut ennen esitystä: kastelen soihdut palavassa nesteessä, asetan jauhesammuttimen näkyvälle paikalle ja lämmittelen hieman.

 

Esitys alkaa heti Veikka Gustafssonin haastattelun jälkeen. Yleisöä on runsaasti ja se lähtee hyvin mukaan esitykseen. Soihtuosiossa tulee neljä pudotusta, mikä on liikaa. Muuten esitys menee hienosti ollakseen kevään ensimmäinen.

 

Esitys huipentuu tulen nielemis- ja puhaltamisosioon, jossa muun muassa kuljetan palavaa liekkiä käsivarttani pitkin, jätän tulen palamaan kämmenelleni ja huipennukseksi puhallan näyttävän tulipatsaan.


Show päättyy yleisön jäädessä taputtamaan ja haukkomaan henkeään. Huomaan että en ole ollut riittävän huolellinen käsikarvoja ajellessani, sillä nenääni leijuu pistävä palaneiden ihokarvojen haju, kevään tuoksu.