Sveitsin reissun jälkeen oli sellainen olo, että reissaaminen ei kiinnosta ja kotona on hyvä olla. Silloin päätin, että matkustaminen saa nyt hetkeksi riittää. Tätä fiilistä kesti pari kuukautta, mutta tuttu polte alkoi heräilemään kevään myötä. Sirkuskoulun päätyttyä oli levoton olo ja tuntui koko ajan, että minun kuuluisi olla reissussa.

 

Näytti jo siltä, että tämän kevään matkustelut jäävät tekemättä, kunnes kalenteristani vapautui tilaa erään sirkusleirin peruuntumisen myötä.

Matkaanlähtö tosin tarkottaisi sitä, että joutuisin olemaan juhannnuksen pois Suomesta. Tämä oli minulle vaikea valinta, sillä pidän juhannusta suomalaisuuden suurimpana juhlana ja kansallisidentiteettimme kulmakivenä.

 

Yöttömän yön viettäminen luonnossa linnun laulua kuunnellen kokkojen loimun heijastuessa järven pinnasta on asia, jota en haluaisi jättää väliin. Toisaalta pyöriminen parisuhdejuhannuksen kolmantena pyöränä ei innosta, joten päätin suunnata juhannuksen viettoon ulkomaille - juhannuskin on joka vuosi.

 

Käymäni jaakobinpainin jälkeen päätin suunnata Puolaan. Lentoni lähtee ensi keskiviikkona ja paluu tapahtuu viikon päästä torstaina. Tällä kertaa lähden yksin reissuun, sillä uskollinen sherpani Mambo viettää aikaisemmin mainittua parisuhdejuhannusta ja hiihtopummeileva ystäväni Arttu on joutunut nöyrtymään markkinavoimien edessä ja on tilapäisesti kahlinnut itsensä kapitalismin oravanpyörään. Toisaalta yksin on välillä ihan hyvä olla.

 

Matkasuunnitelmaan kuuluu tällä hetkellä keskiviikkona lentö Varsovaan, jossa vietän ensimmäisen yön, torstaina matkustan junalla Krakovaan jossa vietän seuraavat kolme yötä. Krakovasta käsin käyn tutustumassa Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleireihin. Tähän päättyy suunnitelmani. Optiona on käynti Slovakiassa ja Tsekeissä, mutta sen näkee sitten paikan päällä.

 

Olen huomannut että kovin tarkkojen suunnitelmien tekeminen on turhaa työtä, sillä ne harvoin toteutuvat. Liika suunnittelu lisää myös stressiä. Suunnitelmattomasti matkustaessa on huoletonta olla, sillä ei ole aikataulua tai suunnitelmaa joka voisi mennä pieleen.


"Suuret linjat on miun juttu."