Huomenna alkaa Turun taideakatemian sirkuslinjalla taikuuden täydennyskoulutus. Minut on valittu  yhdeksi oppilaaksi 27:n hakijan joukosta. Kun kerroin kavereilleni että lähden opiskelemaan taikuutta, alkoi välittömästi vitsailu Tylypahkan velhokoulusta ja Harry Potterista.

 

Koulutus kestää vuoden ja on täydennyskoulutusmuotoista. Se tarkoittaa sitä, että kontaktiopetusta on viikon mittainen jakso kerran kuukaudessa. Tämä on ensimmäinen kerta kun Suomessa (todennäköisesti myös maailmassa) järjestetään vastaavaa koulutusta.

 

Minulla ei ole tarkkaa tietoa koulutuksen sisällöstä. Tällä hetkellä tiedän vain ensimmäisen opetusjakson ajankohdan ja keitä siellä on opettajina. Hakemuksen yhteydessä kysyttiin toiveita sisällöstä. Toivoin paljon esiintymistaidon, ilmaisun ja äänenkäytön harjoitteita, joita näillä näkymin sisältyy jo ensimmäiseen jaksoon.

 

Olo on hieman jännittynyt ja odottava. Ketäköhän muut koulutukseen valitut ovat? Lähes kaikki Suomen taikurit tuntevat toisensa vähintäänkin näöltä, joten uskon että tuttuja kasvoja löytyy kyllä ja koulutuksen myötä oppinen tuntemaan heitä paremminkin.

 

Tänään aamulla klo 06.17 lähtee junani Turkuun ja lähden matkaan odottavin ja avoimin mielin.Avautuvatkohan rohkelikkojen tuvan ovet?