<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Viime viikko meni sauna remonttia tehdessä, ei ole paljon kerennyt taikahommia miettimään. Nyt on remontti kuitenkin valmis ja aikaa summata taikuuden täydennyskoulutuksen antia.

 

Oli jännittävää nähdä ketä saisin kurssikavereikseni ja millaista koulutus olisi. Koulutus alkoi keskiviikkona puolen päivän aikaan. Paikalla oli 14 taikuria, joista tunsin lähes kaikki ulkonäöltä ja osan nimeltäkin taikapiirit ovat pienet. Itse olin ryhmän keski-ikäisin, nuorin osanottaja oli 17-vuotias ja vanhin lähempänä neljääkymmentä.

 

Aloitimme käymällä läpi opintosuunnitelman ja muut viralliset asiat, kuten opiskelijakorttien kirjoittamiset jne. Kun sain opiskelijakortin käteeni, koin jonkin asteisen taantuman, ammattitaikurista opiskelijaksi, no ainakin junassa matkustaminen on halvempaa.

 

keskiviikosta perjantaihin oli aiheena ilmaisutaito ja äänenkäyttö. Opetuksesta vstasi teatteri alan ammattilainen. Opetus oli saman tyylistä, kuin aikaisemmat kokemukseni ilmaisun harjoitteista, leikkejä, mölisemistä, käsittämättömältä tuntuvia harjoitteita joissa jouduimme mm. esittämään omaa isäämme, matkimalla hänen kävelytyyliään, tapaa istu ja puhua.

 

Aluksi oli hieman vaikea heittäytyä mukaan tähän leikkiin ja ajoittain oli myöskin vaikea nähdä sitä kuinka tämä kehittäisi minua taikurina ja esiintyjänä. Kouluttaja on alansa ammattilainen ja luotan täysin siihen että hän tietää mitä tekee. Jos hän käskee matkimaan vapaavalintaista eläintä, teen sen niin hyvin kuin osaan, uskon harjoituksen tarkoituksen valkenevan ajan myötä.

 

Perjantaina jouduin olemaan pois koulutuksesta, koska minulla oli keikka Helsingissä senaatin torilla. Tapahtuma oli Etelä-Karjalan maakuntatapahtuma, jossa esitin tuli-show:n kolme kertaa ja toimin pienen ohjelmalavan juontajana.

 

Tulishow:ssani testasin uusia temppuja, oli hieno nähdä että temput onnistuivat ja vitsit toimivat, suunta on selvästi oikea. Esitykset paranivat päivän myötä ja kolmas esitykseni oli selkeäsit päivän paras. Nyt täytyy pyrkiä esiittämään tulishowta mahdollisimman paljon, esiintymisrutiinin saavuttamiseksi uusiin temppuihin.

 

Lauantaina ja sunnuntaina oli teemana liike ja rytmi, opettajanamme toimi japanilainen Takao Matsuda. Alkulämmittelyjen ja venyttelyjen jälkeen kävimme läpi perus ryhdin ja kuinka esiintyjän tulisi seisoa. Luulin että osaan seistä ryhdikkäästi, mutta kyllä sieltä parannettavaa löytyi.

 

Ryhdin hakemisen jälkeen aloimme opettelemaan liikkumista lyhyen tanssikoreografian myötä. En saavuttanut aivan samaa liikkeen sulavuutta ja keveyttä kuin opettajamme, mutta siitä huolimatta pidin tanssimisesta siinä määrin, että aloin harkita showtanssi harrastuksen aloitttamista. Tämä toki sillä reunaehdolla että Imatralta löytyisi minun aikatauluihini sopiva ryhmä, mikä harmi kyllä on aika epätodennäköistä.

 

Sunnuntaina lopetimme kahdelta ja kotimatka pääsi alkamaan, viikko vastasi odotuksiani ja oli myös varsin vähä uninen, joten nukuin lähes koko kotimatkan. Odotan innolla seuraavaa jaksoa, joka on elokuussa.