Tänään olen viettänyt "vapaapäivää", eli en ole tehnyt muuta kuin hieman paperitöitä ja lueskellut taika-alan kirjallisuutta. Viikonloppu on taas kiireinen ja seuraava hengähdystauko on ensi torstaina, joten omaa henkistä hyvinvointiani ajatellen hellitin vähän tahtia.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Keskustelin tänään kaverini kanssa siitä, miten vähän on tullut katsottua telkkaria viime aikoina. Kaiken kaikkiaan olen ajatellut, että senkin ajan voi käyttää tehokkaammin ja parempaa viihdettä on vaikkapa lukeminen - toisaalta kesän aikana ei ohjelmien tasokaan päätä huimaa.

 

Juuri äsken söin tv-lounaan, eli pitsaa tv:n ääressä. Virhehän se oli. Siellä pyöri jenkki-reality -ohjelma, jossa seurattiin rikkaan perheen teinityttären elämää, joka pyöritteli jatkuvasti isäänsä pikkusormensa ympärille, että saisi edes elämän perustarpeet täyttävät hyödykkeet hankituksi.

 

Huomasin heti, että ei ole rikkaillakaan helppoa. Tytöllä oli suuria pulmia; mitkä kengät valitsisi tyttöjen iltaa varten, 1200 dollarin Dolce & Cabbanat vai vähän huokeammat 500 dollarin Manolo Blahnikit. Valinnan vaikeus on ilmeinen, sillä juontajan mukaan tyttöjen iltoja järjestetään keskimäärin kolme kertaa viikossa ja olisihan se hirveä etikettivirhe, jos toistaisi itseään pukeutumisessa. Onneksi Isukin lahja, uusi avomallinen urheiluauto piristi iltaa.

 

Vaikka en sarjaa seurannutkaan kovin pitkään, rohkenen olettaa, että kyseinen tyttö ei juurikaan tee töitä elintasonsa ylläpitämiseksi, esimerkiksi jäätelökioskin myyjänä tai kaupan kassana. On jännä leikkiä ajatuksella, miten neidon kävisi, jos hän jonain päivänä joutuisi syystä tai toisesta itse elättämään itsensä? Saattaisi tulla itku silmään, kun elämän kylmät realiteetit löisivät vasten kasvoja, palkka ei riittäisikään edes Manoloihin ja tyttöjen iltojen määrääkin joutuisi pudottamaan.

 

Kylläpä alkoi ottaa päähän moinen meininki, on siinä sitten elämällä sisältöä, kun isi ostaa kalliit lelut ja arki on pelkkää bailaamista. Olisi pitänyt lukea sittenkin kirjaa.