<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olen käynyt säännöllisesti lenkillä teinivuosista lähtien. Lenkkeilen pitääkseni itseni kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin, kunto nousee ja aivot saavat kaipaamansa lepoa arjen paineista.

 

Aktiivisin lenkkeilyaikani on luonnollisesti sulan maan aikana, loppukesästä olen aina melko hyvässä juoksukunnossa kuten nytkin, 18 km lenkki taittuu vaivattoman oloisesti reiluun puoleentoista tuntiin.

 

Kaikki sujui taas kivasti, kunnes vasemman polven ulkosivu alkoi kipeytyä. Soitin urheiluhierojaystävälleni, jolta tuli diagnoosi: litania jänteiden ja nivelten latinankielisiä termejä, jotka hankaavat toisiinsa  = tulehtunut jänne = nk.juoksijan polvi.

 

Viime tiistaina polvi kipeytyi siinä määrin, ettei kävely onnistunut. Onneksi tilanne on jo parempi, sillä  viikonloppuna odottaa taas melkoinen keikkaputki. Perjantaina kaksi taikaesitystä ja kolme tulishowta, lauantaina kaksi tuntia walk-aroundtaikuutta messuilla ja yksi tulishow.

 

Taikaesitykset eivät ole suurin huolenaihe, sillä ne eivät vaadi suurta lavaliikehdintää. Tulishow:t ovat taas asia erikseen, paljon liikkumista, polven nostoja ja kyykistelyä. Täytyy ottaa tulehduskipulääkettä, tukea polvi idealsiteellä ja toivoa, että polvi kestää viikonlopun riennot. Lauantai-iltana voi sitten huilata ja röyhtäillä tuliliemen makuisia röyhtäyksiä.