Viikonloppu takana, autossa tuli istuttua noin 15 tuntia ja kilometrejä kertyi noin 1300. Tänään en ole tehnyt mitään töihin viittaavaakaan, silti ajatuksissa pyörii alkava viikko ja sen mukanaan tuomat tehtävät. Sanonta siitä, että yrittäjä on aina töissä tuntuu pitävän hyvin paikkansa. Ero työn ja vapaan välillä on vaikea tehdä, varsinkin jos pyörii kotinurkissa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eilen kävin pyörähtämässä Jyväskylässä keikalla. Illan keikka oli nopea "hit and run"- tyyppinen keikka, eli vain stand-upsetti, ei lähitemppuja tms. yleisön kanssa seurustelemista. Yleisönä oli 34 kuljetusalalla toimivaa mieshenkilöä. Aikataulun mukaan esitykseni alkaisi puoli yhdeksältä illalla. Plin noin tuntia ennen esitystä paikalla. Paikkana oli eräs jyväskyläläinen hotelli.

 

Yleisö oli kokoontunut kokoustilaan, jossa heillä oli muuta ohjelmaa ennen esitystäni. Äänistä päätellen meininki oli varsin vapautunutta, joten kuvittelin että esitys lähtisi hyvin käyntiin ja ettei yleisöä juuri tarvitsisi lämmitellä. Tilaaja ohjasi minut saunatiloihin, jotka toimivat tällä kertaa takahuoneenani, aloin valmistautua esitykseen.

 

Esitys alkoi ajallaan, mikä on aina mukavaa. Ensimmäistä temppua tehdessäni huomasin, että tästä tulee todellinen kilpahuuto. Valtaosa yleisöstä oli jo niin vapautunutta, että he halusivat välttämättä käydä vuoropuhelua esiintyjän kanssa ja osallistua omalla, äänekkäällä panoksellaan esitykseen. Esitykseni olisi pitänyt alkaa noin kolme tuntia aikaisemmin, jolloin olosuhteet olisivat olleet suotuisammat. Ehkäpä tilaajan kommentti "perhana olutta on menny jo neljä koria" olisi pitänyt laittaa kelloja soimaan.

 

Tämän tyylisissä esityksissä pitää yrittää mennä yleisön mukana ja muuttaa omaa tyyliään tilaisuuteen sopivaksi, joten otin käyttöön ronskeimmat one linerini ja puhuin mahdollisimman kovaa. Nämä ovat juuri niitä areenoja joilla liian kiltit esiintyjät syödään elävältä ja turhan nokkelat kaverit saavat turpaansa, melkoista nuorallatanssia.

 

Esitys meni olosuhteisiin nähden hyvin, sain yleisön ajoittain seuraamaan esitystäni keskittyneesti ja pystyin heittämään hauskoja vastakommentteja muutamalle välihuutelijalle, suurimman osan jätin huomiotta.

 

Muutama edellinen keikka on mennyt todella hienosti, jättäen itselleni todella hyvän fiiliksen. Tämä keikka palautteli taas maan pinnalle, aina ei voi olla pihvipäivä. Tilanne on harmillinen, olosuhteiden ollessa kohdallaan riittää niin sanottu perussuoritus saamaan yleisön viihtymään ja tilaajan tyytyväiseksi, sitten jos syystä tai toisesta ei yllä edes perussuoritukseen, jää katsojille puolivillainen kuva esityksestäni, eikä uutta mahdollisuutta käsityksen korjaamiseksi välttämättä tule.