Hankin viime vuoden loppupuolella pari illuusiota. Ensimmäisen hankin lähinnä sen takia, että pidin metodista ja tempun käytännöllisyydestä. Tempussa taiotaan avustaja esiin teltasta. Teltta menee pieneen tilaan joten se on helppo kuljettaa ja alan trendin mukainen ”packs small, plays big”

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Teltasta voi periaatteessa taikoa kenet tahansa esiin, esim. firman toimitusjohtajan, joten maksettua avustajaa ei välttämättä tarvita. Huomasin kuitenkin parin esityskerran jälkeen, että koulutettu avustaja saa illuusion näyttämään paljon paremmalta. Tästä syystä aloin pohtia pääni puhki ketä alkaisin kouluttaa avustajaksi.

 

Koska kävi selväksi että joudun kouluttamaan avustajan, ja maksamaan palkkaa, ajattelin että samalla vaivalla avustajan kanssa voisi esittää useammankin tempun. Niinpä hankin toisen illuusion joka sopii esiin taikomisen jatkoksi.

 

Illuusio laatikko saapui joulukuussa ja siitä tuli heti kiinteä osa olohuoneeni kalustusta. Enää ei tarvinnut muuta kuin löytää sopiva avustaja. Tämä osoittautuikin pulmalliseksi tehtäväksi. Kriteereiksi (tärkeysjärjestyksessä) asetin: miellyttävä persoona, esiintymiskokemusta, luotettava, ahkera harjoittelija, Nainen ja normaali/hyvä ulkonäkö.

 

Koska tulen olemaan avustajieni kanssa paljon tekemisissä, on tärkeää että viihdymme toistemme seurassa, se näkyy lavalla positiivisesti, kuten myös esiintymiskokemuskin. On myös tärkeää että pystyn luottamaan että sovitut asiat pidetään. Ja koska maailma on materialistinen, on hyvä ulkonäkökin eduksi. Aivan heti ei mieleeni tullut ketään kuka täyttäisi kaikki nämä kriteerit, esiintymiskokemus oli yleisin kompastuskivi.

 

 Viimein keksin kysyä kahdelta Lappeenrannan sirkuskoulun ohjaajalta olisivatko he kiinnostuneita taikurin avustajan pestistä. Molemmat olivat kiinnostuneita joten avustaja ongelmat ratkesivat kerralla. Alun perin olin suunnitellut että kouluttaisin kolme avustajaa, mutta kaksikin on hyvä. Ideana luonnollisesti on taata avustajien saatavuus keikalle.

 

Viime viikonloppuna oli sitten ensimmäiset harjoitukset, harjoittelimme molempia illuusioita vuorotellen molempien avustajien kanssa, toisen avusti toinen katsoi miltä se näyttää yleisön silmin. Olen tyytyväinen harjoitusten kulkuun ja avustajien valintaani, heillä oli juuri oikeanlaista kurinalaisuutta harjoittelussa ja he myös ymmärsivät show:n/esiintymisen tärkeyden (poseeraukset, hymyt jne.).

 

Seuraava etappi on sitten lisä harjoittelu ja mainoskuvien otto. Pari ensimmäistä tarjoustakin olen laittanut jo menemään.