Eilen kuvasimme mainoskuvia uusista illuusioistani, kuvauspaikkana toimi taidekoulu Estradi Lappeenrannassa. Aloitimme päivän yhdeksän aikaan. Itse kasailin illuusioita ja rakensin valaistusta

sillä aikaa, kun avustajani Aino ja Ilona huolehtivat asusteista ja meikkaamisesta.

 

Olimme saaneet kaiken valmiiksi juuri sopivasti kun kuvaaja Esko "Eko" Tuovinen saapui paikalle. Eko on varsinaiselta ammatiltaan valokuvaaja, mutta hän esiintyy myös taikurina. Tutustuin Ekoon pari vuotta sitten taikapäivillä. Kuulumme molemmat mökkitaikuriporukkaan joten yhteisiä kekkereitä on ollut jo useita, niinpä yhteistyö sujuu jouhevasti.

 

Aloitimme kuvaamalla ensin varjoteltta-illuusion. Pyörin ympäri telttaa ja ilmeilin kameralle. Kameralle ilmeillessä täytyy vetää reilusti överiksi, sillä pliisummat ja ns. normaalit ilmeet näyttävät kuvissa typeriltä eivätkä ole kovin myyviä. Siitähän tässä on loppuviimein kyse, kuvilla pitäisi onnistua luomaan hyvä tunnelma, joka välittäisi potentiaaliselle asiakkaalle halutun viestin.

 

Kameralle esiintyminen on itselleni varsin haasteellista, tuntuu että luonnollisen hymyn sijasta naamalle pyrkii väkinäinen virne, joka saa näyttämään kasvot luonnottomalta. Myöskin yliampuvat poseeraukset, copperfieldmäiset käden asennot ja ilmeet tuntuvat naurettavilta. Mutta ei auta muuta kuin heittäytyä, laittaa itseään peliin ja revitellä.

 

Onneksi kuvaustilanne oli rento, joten oli helppoa heittäytyä ja esittää suurta illuusionistia. Välillä koko homma meni kyllä nauruksi, mutta se vain vapautti tunnelmaa ja hetken kuluttua olimme taas takaisin raiteilla.

 

Teltan jälkeen kuvasimme Taikurin arkku -illuusion. Illuusiossa taikurin avustaja lukitaan arkkuun, taikuri nostaa arkun ja itsensä eteen kankaan, kun kangas laskeutuu alas, on taikurin tilalla hänen avustajansa ja taikuri löytyy arkkuun lukittuna. Tästä illuusiosta valitsimme muutaman keskeisen kohdan joista saisimme sarjakuvamaisen, tapahtumia kuvaavan kuvasarjan.

 

Lopuksi räpsimme vielä muutaman fiiliskuvan, joilla ei varsinaisesti ole mitään tekemistä illuusioiden kanssa, mutta ovat kiva lisä nettisivuille. Kuvaukset sujuivat erittäin jouhevasti, tytöt poseerasivat kuin ammattilaiset ja tunsin myös itse onnistuneeni paremmin kuin edellisen kerran mainoskuvia otettaessa.  Kameran näytöltä nähtynä kuvat näyttivät todella hienoilta, odotan malttamattomana että saan nähdä lopulliset versiot.