Yritin jäljittää vanhoista kuvista tulishow’ni ensiesityksen ajankohtaa, löysin kuvia kyseisestä esityksestä, mutta valitettavasti niissä ei ollut päivämäärää. Löysin kuitenkin kuvan ensimmäisistä tulenpuhalluksistani, se oli päivätty kesäkuulle 2000. Varovaisesti arvioiden ensimmäinen tulishow’ni on ollut joskus loppukesällä/syksyllä 2000.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Aloin jäljittää ensiesitystäni koska tuohon esitykseen rakensin tulityösalkun, joka on siitä lähtien palvellut uskollisesti ja kulkenut mukana aina Helsingin saaristosta Kebnekaiselle asti. Rakensin salkun 12 mm:n vanerista ja tein siitä sen verran tilavan, että siinä on ”kasvunvaraa” lisääntyvälle jonglöörivälineiden määrälle.

 

838359.jpg

Salkku sisältä. Ylemmässä lokerossa on tulivälineet, alemmassa muu tarpeisto. Mukaan kuuluu vielä sammutuspeite ja EA-välineet.  

 

 

Salkusta tuli tehtyä siis aika iso, ja vanerin paksuudesta johtuen se on myös aika painava jo itsessään. Olen useasti pohtinut materiaaliratkaisun mielekkyyttä raahatessani salkkua milloin minkäkin tiettömän taipaleen päähän. Tällä hetkellä kiittelen itseäni kaukonäköisyydestä sillä harjoittelen parhaillaan numeroa jossa hypin yksipyöräisellä salkun päällä, vähäisempi salkku ei sitä kestäisi.

 

 838345.jpg

Tässä salkku versio 1.2.

 

Vuosien varrella olen lisäillyt salkun varustusta ja korjaillut sitä aina tarvittaessa. Kesän aikana olen ehtinyt toteuttaa jo pitkään suunnitelman asteella olleita parannuksia. Lisäsin salkkuun pyörät, reunalistat kulmiin ja maalasin siihen uuden logoni. Samalla huolsin myös soihtuja. Vaihdoin niihin uudet kankaat, entiset olivat alkuperäiset seitsemän vuoden takaa. Näillä parannuksilla salkku kestää taas joitain vuosia, työergonomiani paranee roimasti ja soihtujen seuraava suurempi huolto on joskus kesällä 2014.