Pikkujoulusesonki alkaa olemaan puolivälissä. Tähän asti keikat ovat menneet hyvin ja oma vireystila on pysynyt korkeana. Naantalin jälkeen olen käynyt pari kertaa Helsingissä, muutamia kertoja  Lappeenrannassa ja lisäksi vielä Rantasalmella esiintymässä. Pääsääntöisesti keikat ovat olleet viikonloppuisin, joten viikolla olen ehtinyt lepäämään hyvin.

 

Viime viikonloppuna alkoi ensimmäistä kertaa tuntua hieman takakireyttä keikkaillessa. Normaalisti jaksan humalaisia ihmisiä melko hyvin, mutta jos keikka alkaa jo kuudelta ja ensimmäinen tapaamani asiakas on ympäripäissään oleva, rasittavuudellaan vertaansa vailla oleva naishenkilö. Koettelee se jopa minunkin budhamaista mielenrauhaani. Onneksi suuremmilta konflikteilta vältyttiin.

 

Ymmärrän hyvin suomalaista juomakulttuuria, se on ainutlaatuista maailmassa ja mielestäni sitä tulisi vaalia ja opettaa tuleville sukupolville. On täysin ainutlaatuista että vedetään viinaa reilusti yli oman sietokyvyn ja taannutaan evoluutiossa ameeban tasolle, näin sen kuuluu ollakkin. Mutta että jo kuuden aikaan illasta. Se on mielestäni epähienoa käytöstä, valomerkin aikaan se on jo täysin ok.

 

Viime lauantaina minulla oli myös kaksi tulishow:ta peräkkäin. Olin valmistautunut hyvin, sheivannut käsikarvat, valmistanut uudet nielemissoihdut ja tarkistanut välineet. Ensimmäinen show meni olosuhteisiin nähden hyvin (-5C ja 5m/s tuulta = pirun kylmää). Kun siirryin esityksen viimeiseen osioon, missä kuljetan tulta sheivatulla käsivarrellani, tunsin kuinka liekki jäi liian pitkäksi aikaa palamaan ja käteni paloi hieman.

 

En antanut sen vaikuttaa esitykseen, vaan jatkoin normaalisti loppuun. Toisessa esityksessä tein toki saman liikkeen, mutta yritin tehdä tulen kuljetuksen edellisen jäljen viereen. Tällä kertaa vältyin palovammoilta. Tämä opetti sen, että jos on kaksi esitystä peräkkäin, niin pitää sheivata karvat molemmista käsistä, että palovamman sattuessa voi käyttää varakättä. Tekemällä oppii.

 

Kotona vammaa tutkiessani huomasin sen olevan noin 10 cm pitkä ja sentin levyinen palovamma, eli hieman normaalia pidempi. Suurin osa vammasta on ensimmäisen asteen palovammaa, kohtaan johon ensimmäisenä painan soihdun, oli tullut toisen asteen palovamma. Eli ei mitään vaarallista, paranee parissa viikossa ja arpi häipynee puolessa vuodessa.