Ensimmäiset kaksi lähtöä ovat nyt takana. Menin perjantaina ajoissa satamaan selvittelemään autopaikkaa, selvittelemään muita käytännön asioita ja roudaamaan tavaroitani. Odotellessani laivan saapumista satamaan ehdin hieman tarkkailla tulevaa yleisöäni. Perjantain lähdön asiakkaista osa oli varsin hyvällä juhlatuulella jo satamassa, kuulin riehakasta naurua ja jossain viriteltiin yhteislauluakin.

Jori tuli minua vastaan terminaaliin auttamaan roudaamisessa ja toi samalla hytin avaimeni ja henkilökuntakorttini. Laivaan saavuttuamme alkoi kiireinen vuorokausi, juoksimme valotsekkauksesta, teatteriin harjoittelemaan esityksen järjestystä ja välispiikkejä. Sieltä nopeasti syömään ja sitten olikin edessä ensimmäinen esitys. Tervetuliaistilaisuus jossa teimme kumpikin lyhyen teaserin illan ohjelmasta. Siitä se sitten lähtikin rullaamaan, ensimmäinen lähtö meni kuin itsestään paikallaan ei ehtinyt juuri olemaan.

Pidän itseäni siinä määrin rutinoituneena esiintyjänä, että ohjelmat onnistuvat, tavarat pysyy käsissä ja yleisö viihtyy. Aivan tälle tasolle en kuitenkaan päässyt, outo ympäristö, uudet ohjelmat (jonkka ilman tulta), ja keinuva laiva, tekivät sen että varsinkaan keila ohjelmassa ei mikään tuntunut pysyvän käsissä. Olo oli kuin kivikauden jonglöörillä, eli olin "keräilijä".

Olin erittäin turhautunut esityksen jälkeen, toivoin kovasti, että saisin käyttää tulta. Tehdä tuttuja ja turvallisia, yleisötestattuja rutiineja. Mutta ei auta, näillä on mentävä, on pakko kehittyä ja saada uudet ohjelmat toimimaan. Pakko on paras muusa.

Keskustelin ohjelmastani kollegoiden kanssa (myöskin Janne Kataja oli laivalla esiintymässä), joilta saadun palautteen avulla muokkasin hieman ohjelmaani laivaympäristöön toimivammaksi. Päivällä ehdin myös harjoittelemaan, joten sain totuteltua laivan liikkeeseen, joka oli yllättävän suuri tekijä jongleeratessa, vaikka sitä kävellessä tuskin huomaa. Seuraavalla lähdöllä pääsin sitten testaamaan muutoksia, ne toimivat odotetusti ja esitys sujui paremmin.

Tänään kävin tekemässä vuoden ensimmäisen tulishow:n Helsingissä. Sää oli kohdallaan, aurinko paistoi ja yleisö oli mitä parhain. Oli kiva esittää omaa parasta osaamistaan, oli kivaa olla hyvä. Nyt on tulishow kausi avattu, käsikarvat palaneet ja tulinesteen maku suussa.

Palaan laivalle lauantaina, edessä olisi neljän lähdön verran risteilyelämää. Tällä kertaa olen Juhan kanssa laivalla, joten esiinnyn taikurina. Näin etukäteen se tuntuu helpommalta, koska voin tehdä vahvimpia rutiinejani. Pystyn myös helpommin suunnittelemaan ohjelmat, koska Jorin esityksen nähtyäni tiedän minkä tyyliset temput laivalla toimivat.

Odotan mielenkiinnolla mahtaako näkemykseni toimivista tempuista pitää paikkansa.